OPEN ICECAT ZA KRAJ JANUARA

Majinim predavanjem o Open Icecat katalogu konačno se opraštamo od najdužeg meseca u godini. Ko bi rekao da se čovek može umoriti od praznika? 🙂

Iako Sipod ekipa sa nestrpljenjem iščekuje februar, sa uživanjemsmo slušali ovo poslednje januarsko predavanje koje nam je Maja pripremila. Ukoliko još niste upoznati sa Icecat-om, odvojite malo vremena da pročitate naš tekst o ovoj temi.

ŠTA JE OPEN ICECAT?

Icecat predstavlja jedinstveni otvoreni katalog sa podacima o različitim proizvodima, izrađen u saradnji sa velikim IT brendovima kao sponzorima i drugim partnerima. Icecat se prvi put pojavio sada već davne 2005 godine. Danas, Icecat predstavlja jedini globalni katalog koji proizvođačima nudi potpuno besplatno standardizovanu bazu podataka o proizvodima koju koristi preko 40 000 veb sajtova.

Open Icecat baza sadrži preko pola miliona podataka iz oblasti IT, telekomunikacija, kancelarijskih proizvoda i drugih oblasti. Među sponzorima i korisnicima Icecat-a mogu se naći poznate kompanije kao što su Tošiba, IBM, Lenovo, Hewlett Packard, Soni, itd. Open Icecat ne treba mešati sa komercijalnim katalozima, kao što su Gfk/Etilize, Cnet ili Icecat Inc koji nije besplatan.

Ono što je interesantno za Icecat je da su urednici zapravo proizvođači, dok su korisnici distributeri, preprodavci, trgovci na malo. Čak se i sami proizvođači mogu naći među korisnicima ovog kataloga. Podatke o proizvodima koji su dostupni unutar ovog kataloga uglavnom koriste online prodavnice, blog stranice i druge aplikacije.

Icecat baza nudi jednostavnu  kategorizaciju, filtriranje, pretraživanje i upoređenje proizvoda. Osim toga, Icecat omogućava i optimizaciju sadržaja i povećava konverziju internet prodavnica.

U januaru 2011 godine Open Icecat postao dostupan na 33 svetska jezika, a 2014. godine pokrenuo je svoju prvu LIVE verziju.

Ove godine broj proizvođača koji učestvuju kao urednici Icecat kataloga povećao se na preko 450. Među njima se nalaze i poznati brendovi kao što su Lego i Do it Yourself.

Ukoliko želite da saznate više o Open Icecat-u možete kliknuti na link ispod teksta.

https://icecat.co.uk/en