OPRAŠTAMO SE OD JANUARA UZ PREDAVANJE O ICECAT-U

Konačno se ovom najdužem mesecu u godini, nazire kraj  i moramo reći da jedva čekamo da osvane prvi dan februara.

Ko bi rekao da se čovek može umoriti od praznika?

No, iako svi sa nestrpljenjem iščekujemo zvaničan završetak januara, red je, ipak, da prvi mesec u novoj godini ispratimo na najbolji mogući način – Majinim predavanjem u Icecat-u.

Ukoliko još niste upoznati sa Icecat-om, izdvojite par minuta da pročitate naš tekst o ovoj temi.

Icecat predstavlja jedinstveni otvoreni katalog sa podacima orazličitim proizvodima, izrađen u saradnji sa velikim IT brendovima kao sponzorima i drugim partnerim,a koji se prvi put pojavio sada već davne 2005 godine.

Danas je Icecat jedini globalni katalog koji proizvođačima nudi standardizovanu bazu podataka o proizvodima, potpuno besplatno, a koji koristi preko 40 000 sajtova širom sveta.

Open Icecat baza sadrži preko pola miliona podataka iz oblasti IT, telekomunikacija, kancelarijskih proizvoda i drugih oblasti. Među sponzorima i korisnicima Icecat-a mogu se naći imena poznatih kompanija kao što su Tošiba, IBM, Lenovo, HP, Filips i Soni.

Open Icecat ne treba mešati sa komercijalnim katalozima, kao što su Gfk/Etilize, Cnet ili Icecat Inc, odnosno Full Icecat koji nije besplatan.

Ono što je interesantno za Icecat je da su urednici zapravo proizvođači, dok su korisnici distributeri, preprodavci, trgovci na malo, pa čak i sami proizvođači.

Među sponzorima i korisnicima Icecat-a mogu se naći imena poznatih kompanija kao što su Tošiba, IBM, Lenovo, HP, Filips i Soni.

Podatke o proizvodima koje nudi Icecat uglavnom koriste online prodavnice, blog stranice i druge aplikacije.

Icecat baza nudi jednostavnu  kategorizaciju, filtriranje, pretraživanje i upoređenje proizvoda. Osim toga, omogućava optimizaciju sadržaja i povećava konverziju internet prodavnica.

U januaru 2011. Open Icecat postao dostupan na 33 jezika, a 2014. godine pokrenuo je svoju LIVE verziju.

Za više informacija o Icecat-u možete kliknuti na link ispod.

https://icecat.co.uk/en